• ضرورت طراحی آشپزخانه مدرن
آشپزخانه به عنوان قلب تپنده یک خانه باید بر اساس اصول استاندارد طراحی، ارگونومی و قوانین زیبایی شناسی طراحی و تولید شود و نیاز به این دارد که یک تیم تخصصی که دانش علمی و تجربه ساخت کافی در این زمینه را دارد، طراحی و تولید کابینت مدرن آشپزخانه را برای شما انجام بدهند، همچنین این تیم باید با سبک مدرن آشنا بوده و اصول آن را بدانند، که این امر نیازمند سواد بصری و دانش تئوری کافی در این زمینه است.
• مثلث کار آشپزخانه چیست؟
3 عنصر اصلی در یک آشپزخانه یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی می باشد که محل قرارگیری این سه باید با هم تشکیل یک مثلث دهند که به آن مثلث کار آشپزخانه می گویند و سایر عناصر داخل آشپزخانه باید به گونه ای قرار گیرند که مانع ارتباط این 3 عنصر با یکدیگر نشود. اجاق گاز نیز باید فاصله مناسبی با یخچال داشته باشد تا حرارت آن به یخچال آسیب نرساند.
برای سفارش کابینت آشپزخانه مدرن کلیک کنید.
• عوامل تاثیر گذار در ضوابط طراحی کابینت آشپزخانه :
از عوامل تاثیر گذار در ضوابط طراحی کابینت آشپزخانه می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1. رعایت ضوابط نظام مهندسی : به عنوان مثال در آپارتمان های بالای 75 متر مربع آشپزخانه باید دارای نور گیر مستقل باشد و در آپارتمان های زیر 75 متر مربع می تواند از پذیرایی یا نشیمن نور بگیرد.
2. توجه به بودجه مخاطب : یکی از مهم ترین عوامل این است که طراحی و انتخاب اکسسوری و نوع متریال با توجه به بودجه مخاطب انجام شود.
3. وضع موجود : محل تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، بازشو ها، فضاهای اطراف، ارتفاع کف تا سقف و …
4. ابعاد اکسسوری ها و تجهیزات مورد استفاده: باید قبل از شروع طراحی این تجهیزات و اکسسوری ها به درستی تعیین شوند.
5. ارگونومی و ابعاد انسانی: ابعاد و اندازه ها باید به گونه ای باشند که به راحتی در آن بتواند فرآیند های لازم را پیش برد
6. سبک طراحی: سبک های طراحی اصول زیبایی شناسی متفاوتی باهم دارند پیشنهاد ساین چوب سبک مدرن است. نمونه ای از طراحی کابینت مدرن در گروه صنعتی ساین چوب در تصویر زیر مشاهده میکنید.
• انواع سیستم طراحی پلان آشپزخانه :
در کل سیستم طراحی پلان آشپزخانه ها می تواند در سه حالت بسته، باز و نیمه باز باشد :
در حالت بسته فضای آشپزخانه از پذیرایی قابل دید نیست، در حالت باز معمولا توسط یک کانتر یا جزیره جدا می شود همچنین می تواند به صورت کامل باز و بدون کانتر باشد. در حالت نیمه باز بخشی از آشپزخانه دید دارد و بخش دیگر از دید پنهان می شود. با توجه به سبک زندگی مخاطب یکی از این سه حالت می تواند نقطه شروع طراحی کابینت مدرن باشد . حال با توجه به این پلان آشپزخانه می تواند به صورت جزیره، راهرویی، خطی، U شکل و یا L شکل باشد که با توجه به وضع موجود و نیاز فضا طراحی می شود. یک نمونه پلان جزیره ای طراحی شده توسط ساین چوب را مشاهده می کنید که اگر در همین حالت جزیره حذف شود یک پلان L خواهیم داشت.
• مراحل طراحی کابینت آشپزخانه:
1- برداشت دقیق ابعاد و اندازه ها و محل قرارگیری تاسیسات الکتریکی و مکانیکی در وضع موجود و در صورت کمبود خروجی برق یا آب تعبیه شود.
2- توجه به لایف استایل و بودجه مخاطب و منطقه ایی که در آن طراحی انجام می شود و یا در نظر گرفتن حالت استاندارد در صورت انبوه سازی
3- تعیین باز یا بسته بودن فضای آشپزخانه
4- تعیین تجهیزات (توکار یا روکار بودن)، یراق آلات و اکسسوری ها
5- تعیین سبک طراحی
6- توجه به مثلث یخچال، گاز و ظرفشویی برای کار راحت تر همچنین توجه به ارگونومی فضای کار کابینت
7- ترکیب رنگ متناسب با سبک انتخابی
8- توجه به خطوط اطراف و تناسب طراحی کابینت مدرن با آن ها همچنین تناسب یونیت ها با یکدیگر
9- نورپردازی فضاهای روی کانتر و ایجاد سایه روشن می تواند جلوه خوبی به کابینت مدرن بدهد.
• ابعاد مهم در طراحی کابینت :
• ارتفاع کانتر فضای کار: بین 85 تا 95 سانتی متر
• اتفاع میز بار :90 تا 120 سانتی متر
• ارتفاع میز نهارخوری: 75 – 80 سانتی متر
• فضای بین کابینت زمینی و هوایی : 60 تا 72 سانتی متر
• حالت استاندارد یونیت یخچال روکار : عرض 98 ، ارتفاع190 سانتیمتر
• حالت استاندارد یونیت یخچال توکار: عرض 125 ارتفاع 180 و عمق 60 سانتی متر
• عمق کابینت زمینی: 60 سانتی متر
تاثیر نور در طراحی کابینت آشپزخانه :
نورپردازی فضای آشپزخانه باید مطابق استاندارد های روشنایی انجام شود و با تاکید بر یک سری نقاط آن ها را روشن تر و جاهای دیگر یک مقدار تاریک تر شوند تا کنتراست مناسبی داشته باشیم به عنوان مثال روی کانتر بار آشپزخانه می توان از لوستر متناسب با فضا استفاده کنیم یا در زیر کابینت هوایی لاین نوری خطی قرار بدیم همچنین می توان فضای داخل کابینت هم نورهای هوشمند خطی تعبیه نمود. یک نمونه نورپردازی فضای کابینت انجام شده در ساین چوب را در تصویر زیر می بینید.
نکته پایانی
طراحی کابینت آشپزخانه یک تخصص است که نیازمند تجربه و دانش کافی در این زمینه می باشد . کارشناسان گروه صنعتی ساین چوب در این زمینه می توانند مشاوره های لازم را به شما بدهند.
گروه صنعتی ساین چوب در خط تولید کابینت آشپزخانه مدرن از بهترین مواد اولیه، ماشین آلات پیشرفته اتوماتیک، کادر مجرب فنی و مهندسی در تمام مراحل اعم از طراحی، تولید و نصب مطابق با استانداردهای جهانی بهره میبرد تا در نهایت محصولی با کیفیت، با دوام و چشم نواز تولید و ارائه کند.
تمامی مراحل تولید، حمل و بسته بندی ایمن کابینت آشپزخانه مدرن ( کاور با نایلون حباب دار ، فوم و کارتن ) از کارخانه تا واحد و طبقه مورد نظر همچنین نصب توسط افراد متخصص و با تجهیزات روز دنیا توسط خود شرکت ساین چوب انجام میپذیرد.
لطفا نظرات خود را در مورد این مقاله برای ما ارسال فرمایید.
No Comments