معرفی درب روکشی
درب روکشی به درب هایی گفته می شود که از ترکیب قاب یا بدنه اصلی درب بهمراه روکش رویه تشکیل شده است. قاب چوبی از جنس چوب راش یا چوب روسی با مغزی هانی کام ، بهمراه رویه mdf یا رویه پلای وود است .روکش رویه درب روکشی شامل سه دسته روکش طبیعی،روکش آلپی و روکش مصنوعی است.
روکش های رویه انواع مختلفی از جمله روکش های ملامینه،pvc ، آلپی، HDF ، ABS ،روکش چوب بلوط، گردو، ملچ و… ساخته می شوند . درب روکشی دارای تنوع زیادی است و بسته به محل استفاده و نیاز درب به مقاومت در برابر رطوبت از ترکیبات مختلفی استفاده می شود.
انواع درب روکشی
1- درب روکش چوب طبیعی: استفاده از درب هایی با روکش طبیعی تاثیر بسزایی در افزایش جذابیت بصری دکوراسیون داخلی فضاها خواهد داشت. روکش طبیعی (Veneer) به برشهای بسیار نازک چوب و گاهی اوقات پوست درخت میگویند که معمولاً ضخامتی کمتر از 3 میلیمتر دارند. روکشهای طبیعی درب چوبی عمدتا از درختان پهن برگ به دلیل نقوش زیبای آن تهیه می شود و عمدتا از جنس روکش راش، بلوط،گردو ،ملچ است روکش طبیعی را توسط چسب به هر دو سمت پنل مرکزی درب پرس می کنند. با افزودن یک لایه آستر روغنی به درب روکش طبیعی مقاومت درب های روکش طبیعی را در مقابل آفتاب و باران مقاومت افزایش می یابد. رطوبت مطلوب درب های روکش طبیعی بین 40تا 85 درصد است.
قابل ذکر است که استفاده از مغزی پلای وود در درب های روکش طبیعی باعث افزایش مقاومت درب روکش طبیعی خواهد شد.
2- درب روکش آلپی: روکش آلپی یکی از لوکس ترین و البته گران ترین انواع روکش طبیعی چوب است که برای ساخت مصنوعات چوبی دکوراتیو مورد استفاده قرار می گیرد.آلپی یک شرکت ایتالیایی و اولین و بزرگترین تولیدکننده سطوح تزئینی و دکوراتیو از جنس چوب کامپوزیت است. کامپوزیت تلفیقی از چوب طبیعی فرآوری شده با سایر متریال ها است که بنام چوب مهندسی شده شناخته شده و بسیار محکم و ماندگار می باشد،آلپی نیز نوعی روکش مهندسی شده ایتالیایی است و از چوب درختانی که رویش سریع دارند تولید می شود.
انواع روکش آلپی ایتالیایی
روکش های آلپی در دسته های زیر می گنجند :
1-لیگنوم (ALPILignum)2- کورد (ALPIKord) 3- ردی (ALPIready)
3- درب روکش مصنوعی: روکشهای مصنوعی چوب لایهها و ورقهایی مرکب از موادی نظیر کاغذ تزیینی یا غیرتزیینی هستند که به رزینهای مختلفی نظیر ملامین فرمالدئید و فنل فرمالدئید آغشته میشوند. روکشهای مصنوعی چوب بسیار متنوع هستند که در ادامه به چند نوع رایج روکش مصنوعی در بازار اشاره میکنیم.
• درب روکش PVC : این نوع روکش از جنس پلاستیک فشرده است و به دلیل انعطاف پذیری بالا مناسب وکیوم چوب های دارای طرح و برجستگی است.
• درب روکش HDF : HDF همان فیبر است که نوع دیگری از فراورده های چوبی می باشد با افزایش میزان فیبر، فشار در حین تولید ورق چگالی بالای ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب تولید می شود این افزایش چگالی علاوه بر افزایش استحکام، قابلیت ابزار زنی و رنگ پذیری بهتر برای ورق های اچ دی اف را فراهم می کند. درب HDF را هم می توان رنگ و یا از روکش pvc برای آن استفاده نمود.
• درب روکش ملامینه: در ام دی اف ملامینه، روکشی از جنس ورق ملامین با ضخامت 25 الی 35 صدم میلیمتر بر روی آن چسبانده و یا پرس میشود. این روکش که شبیه پلاستیک سخت است، مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت دارد.
کاربرد انواع مختلف درب روکشی در ساختمان:
درب روکشی را میتوان برای درب لابی ورودی ، درب آپارتمانی، اتاق، سرویس بهداشتی و غیره استفاده نمود، درب روکشی به صورت تک لنگه و دولنگه قابل تولید می باشد.
مزایای درب روکشی
از مزایای درب روکشی به موارد زیر میتوان اشاره نمود:
1- تنوع بسیار بالا
2- قابلیت ضد آب شدن
3- دوام بالا در صورت استفاده از روکش مرغوب
اجزای تشکیل دهنده درب روکشی
اجزای تشکیل دهنده درب روکشی شامل موارد زیر میباشد:
1. چارچوب : چارچوب درب روکشی معمولا از چوب های طبیعی مانند چوب روسی یا چوب راش با رنگ پلییورتان، ام دی اف و یا متریال دلخواه مخاطب تولید میشود.
2. درب : درب نیز غالباً از ترکیب جنس چوب راش و ورق هانیکام با رویه ام دی اف روکشی، پلای وود روکشی، hdf، در ضخامت های بین 5 تا 5/6 و ارتفاع تا 5/4 متر و عرض تا 250 سانتی متر تولید میگردد.
3. روکوب – پشتکوب : روکوب و پشتکوب ها میتوانند از جنس ام دی اف، پلای وود، hdf باشد
4. لولا : برای انتخاب لولا هم میتوان از مدل معمولی(تخت) و هم لولای توکار( مخفی یا 3D) استفاده نمود، انتخاب ساین چوب برای قسمت لولاها با توجه به طول عمر، کیفیت و زیبایی، لولای توکار(3D) یا مخفی، از برند های مختلفی چون HTN ، NHM ، Otlavاست چراکه لولای توکار قابلیت رگلاژ بهتری دارد و درزهای اطراف درب یکسان دیده میشوند.
5. نوار درزگیر : استفاده از نوار درزگیر صدای ضربه زدن درب به چارچوب را به حداقل رسانده و همچنین به عنوان عایق صوت عمل مینماید.
6. دستگیره : برای درب روکشی میتوان دستگیره های دو تکه، تک و هوشمند از برندهای خارجی همچون Hefele و یا برند های ایرانی میتوان استفاده نمود. جای لولا و دستگیره توسط دستگاه CNC درکارخانه انجام میشود.
7. درزگیر پایین درب (گیوتینی) : در صورت درخواست مخاطب در درب های ورودی واحد یا لابی میتوان از این درزگیرها برای پوشاندن پایین درب استفاده نمود.
8. نوار استیل(سرویس بهداشتی ها): برای ضد آب کردن درب روکشی روش های مختلفی را استفاده میکنند، یکی از این روش ها استفاده از نوار استیل 10 سانتی متری در لبه پایینی داخلی یا استفاده از پلای وود است.
نکته پایانی
درب روکشی یکی از پر طرفدارین مدل درب هاست که امروزه مورد توجه طراحان و سازندکان قرار گرفته است و دلیل آن زیبایی، کارایی و دوام بالا می باشد. اگر قصد ساخت یا طراحی درب را دارید، درب روکشی یک از پیشنهادهای گروه صنعتی ساین چوب به شما می باشد.
گروه صنعتی ساین چوب در مراحل تولید درب روکشی خود اعم از طراحی، تولید و نصب از کادر مجرب فنی و مهندسی ،ماشین آلات پیشرفته اتوماتیک و بهترین مواد اولیه مطابق با استانداردهای جهانی بهره میبرد تا در نهایت محصولی با کیفیت و با دوام تولید و ارائه کند.